zaterdag 5 augustus 2017

Hoe alles begon ........







In 2010 maakten wij in het kader van de wereldwinkel een reis naar Zuid Afrika, waarbij Aad en Teuni van der Meer de reisleiders waren. We bezochten daar vele producenten en daar hoorde ook Hillcrest Aids Centre bij. Onze belangstelling ging in eerste instantie uit naar de sieraden en alle andere artikelen van kraaltjes. Maar al snel werd ons duidelijk dat Hillcrest Aids Centre veel meer was dan alleen de kraaltjes.
Diep onder de indruk waren wij van het werk in de Respite Unit (hospice), de toewijding en liefde waarmee gezorgd werd voor de (dood)zieke mensen die getroffen waren door de ziekte AIDS.
We hoorden van de voorlichting op scholen en we bezochten de grannies. Diep geraakt werden we door hun kracht, saamhorigheid, doorzettingsvermogen en hun rotsvaste vertrouwen in God. Zij vertelden ons over hun leven, het opvoeden van kleinkinderen omdat de generatie tussen hen was weggevallen door de verwoestende ziekte AIDS.
De gehele reis was prachtig, maar het bezoek aan Hillcrest was het onbetwiste hoogtepunt van de reis.
Na de reis werd het leven thuis weer opgepakt en werd de periode in Zuid Afrika een prachtige herinnering, ondersteund door de vele foto's.

In 2013 maakten we weer een prachtige wereldwinkelreis naar Zuid Afrika. Weer met Aad en Teuni, maar nu in een totaal ander deel van dat grote land. Toen wisten we inmiddels al dat Aad en Teuni, samen met (schoon)zus Marrie veel werk verrichtten voor Hillcrest Aids Centre. Tijdens die reis werd er heel wat bijgepraat en vonden wij dat we ook wel een steentje konden bij dragen.

Vanaf dat moment stonden we op markten om de mooie producten van Hillcrest Aids Centre te verkopen en werden vaak uitgenodigd om lezingen te geven.

Enkele jaren geleden waren twee stafleden van Hillcrest Aids Centre, Olivia en Sbu, te gast in één van onze @home diensten.

En zo kreeg Hillcrest Aids Centre een plekje binnen onze gemeente.

In april 2016 kwam de vraag of onze gemeente Hillcrest Aids Centre wilde omarmen als diaconaal project.
Een vraag waarop onze gemeente van harte “ja” zei.




Corrie Wouters en Annemarie Stern