dinsdag 8 augustus 2017

Voorjaarsschoonmaak in de winter

1e werkdag in the White Elephant.

Om precies 8.45u komt het busje om ons naar HACT te brengen, waar we de meegebrachte spullen eerst afleveren.
We staan te trappelen om te beginnen in de 2e handswinkel, maar we zijn te ongeduldig. Pas om 9.30u krijgen we van de beheerder, Helger, te horen wat we kunnen doen: de lakens en kleden naar buiten. Monique en Els ontfermen zich daarover en Celina komt nog even helpen, maar verdwijnt al snel naar de muur, terwijl Rina en Lies zich inspannen om alles uit te kloppen en te sorteren.
Lies en Rina


We weten eigenlijk niet zo goed waar we moeten beginnen: het ziet er een beetje triest uit. Malle Pietje is er niks bij! Er worden 2 vakkenkasten leeggehaald, uitgestoft en schilderijen, fotolijsten en aardewerk worden gesorteerd weer teruggezet. Het ziet er gelijk al een stuk netter uit.
Nu eerst koffiepauze en dan maar weer aan de slag.
Er komen ook steeds klanten binnen die wat willen kopen. In de uitgeklopte kleden wordt driftig gerommeld door de Grannies die ook even pauze hebben.
Na de meegebrachte lunch gaan we eerst eens even kijken bij het afdak van de Memorywall waar Jacco en Celina samen met John en 2 assistenten aan werken. Dat schiet al aardig op.
Els en Monique 
Monique en Els duiken de winkel weer in en krijgen om 13.30u de sleutel van Helger omdat hij klaar is. In overleg mogen er ook dingen weggegooid worden(een oliegevulde radiator die het niet meer doet) Nu wordt de hoek van het glaswerk aangepakt. Alles eraf, schoonmaken en geordend weer terug zetten inclusief wol, golf- en hockeysticks.
Rina en Lies hebben inmiddels koffers schoongemaakt en zelfs zaken gedaan: er hoeven er minder weer terug naar binnen.

In de ruimte naast de winkel zitten al een hele dag Grannies die een opvoedcursus hebben gevolgd en vandaag hun diploma krijgen uitgereikt. De meesten hebben n iet eens lagere school gehad en dit is dus een flinke prestatie! De uitreiking gaat met veel zang, dans en geklap gepaard. Een indrukwekkende, emotionele gebeurtenis om dit mee te maken. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Een ietwat andere manier als bij ons.
We gaan nog een poosje verder maar om 15.30u hebben we het wel gehad en willen we graag het stof uit onze haren en neuzen gaan spoelen.
Om 16.00u staat het busje weer klaar om ons naar huis te brengen.
Straks staat ons nog een maaltijd te wachten en het doornemen van de dag.
Een dag met heel veel indrukken die we nog eens rustig op ons in moeten laten werken.

Els

Geen opmerkingen:

Een reactie posten