donderdag 10 augustus 2017

Gemengde gevoelens.........

Dinsdag zijn we begonnen met het bouwen van een afdak boven de Memory Wall. Op deze muur zijn meer dan duizend tegeltjes geplakt met daarop de namen van de mensen die in de Respite Unit zijn overleden. De Respite Unit is gestart als het hospice van Hillcrest Aids Centre, gelukkig is het ook een plek geworden waar zieke mensen herstellen, hoewel er nog steeds mensen liggen in de laatste fase van hun leven. De gedenkmuur staat achter in de tuin van deze Respite Unit. Tegenover de muur staat een bankje, waar mensen even de rust en de stilte kunnen nemen om hun geliefden te gedenken.

Na een Afrikaanse start -die kijken niet op een kwartiertje- konden we een begin maken met de draagconstructie. Vandaag zijn de draagbalken bevestigd waar de dakplaten op komen te liggen.
Sia, Eeuwout, Celina en Jaco

Gelukkig doen we dit werk niet alleen. John, de immer positieve onderhoudsman, de stille Ndu, de wat meer open Sia en de altijd behulpzame assistente Celina :-) klaren wij deze klus.

Het afdak is nodig om te voorkomen dat de muur en de daarop aangebrachte namen beschermd zijn tegen de invloed van weer en wind.

Het was vandaag prachtig weer. Terwijl wij werken aan 'ons' afdakje, zien we dat ook de patiënten van de Respite Unit in de tuin genieten van een mooie dag. Dat roept bij mij gemengde gevoelens op.

Ik sprak dinsdag één van de medewerkers van de Respite Unit. Hij sprak de hoop uit dat dat de Memory Wall nooit vol komt. Dat er een dag komt dat de AIDS epidemie tot stilstand is gebracht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten