donderdag 10 augustus 2017

Van links naar rechts en van rechts naar links

Vandaag zijn we verder gegaan met het schoonmaken en ordenen van het tweede gedeelte van de Witte Olifant, de 'kringloopwinkel' van Hillcrest Aids Center. In het zaaltje naast ons volgt een groep van zo'n 25 vrouwen een  cursus.

Om een beetje ruimte te maken zetten we eerst wat spullen buiten de winkel neer. Zodra we dit doen, stormt de hele klas naar buiten om spullen aan te schaffen waar wij onze neus voor zouden ophalen. Werkelijk de gekste dingen gaan over de toonbank: BH's, bikini's, lappen stof, knuffeldieren, oude schoenen, kinderspeelgoed etc. etc.
Lies, Jaco en Els

Gedurende de opruimdag hebben soms het gevoel dat er wat ruimte ontstaat, maar dan komt er weer een lading nieuwe tweedehands spullen om te verkopen. Kortom, alles gaat van links naar rechts en weer terug.

Voor minder dan een euro koop je hier een zak vol spullen die je eigenlijk hard nodig hebt. Zo voorziet deze 'Winkel van Sinkel' in veel behoeften voor mensen die weinig te besteden hebben, en blij zijn met spullen die wij al lang hadden weggegooid.

Soms vraag ik me af wie er dan werkelijk arm is.

Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten