woensdag 16 augustus 2017

Wat een dag weer

De diaconale reis van Oost Souburg naar Hillcrest Aids Centre is en blijft geweldig.
Monique en Jaco


Wat een dag beleefden we vandaag weer. Monique en Rina waren vroeg op omdat ik hen met een Hillcrest auto om half zeven al naar de Respite Unit ging brengen om daar te assisteren.
De anderen kwamen om negen uur, precies op tijd zoals onze busjes iedere dag precies op tijd komen.
Eerst gingen we naar de parkeerplaats bij de Respite Unit om de overhandiging van de auto over te doen. De foto's van gisteren waren mislukt. Weer leuk en nu nog mooiere foto's waaarschijnlijk met de zon in ons gezicht. Daarna waaierden we uit naar al onze klussen. De container voor tweede hands kleding, de renovatie van het bankje bij de memory wall, het schilderen van het dakje van de memory wall, verdere gesprekken over compassie door Eeuwout met stafleden, halen van verf en materialen door Aad en Celina, het korte bezoek aan de Ukasakwabasha Primary School door Aad, Celina en Eeuwout en het bezoek aan de groentemarkt in Durban om 1000 appels en bananen te kopen voor het school event dat we morgen gaan bezoeken. Een event georganiseerd door de Onderwijs afdeling van Sbu Mthethwa en wij gaan daar het fruit schenken uit ons activiteitenpotje. In de tussentijd gingen Jaco, Els, Rina en Lies als diesels door met schilderen, opknappen en voorbereiden van het afronden van de tweede hands kleding container en de memory wall. Een bijzondere activiteit was het ophangen door Monique en Jaco van vijftig herinneringstegeltjes van overleden mensen. Daar maken we de herinneringsmuur mooi voor. Waardigheid en liefdevolle herinnering mogelijk maken daar gaat het om.
Aad had deze middag een gesprek met directeur Candace en financiële man Tony over de financiële situatie en uitdagingen. Vanaf  drie uur hadden we een geweldig moment in de Respite Unit waar we thee dronken en taart aten met de patiënten en de staf. Heel bijzonder en heel aangrijpend om mensen in de kracht van hun leven zo afgetakeld te zien. We zongen voor hen en het geheel werd heel fijn gevonden. Door hen en door ons. Deze ontmoeting werd zo een kostbaar geschenk aan elkaar. De taart was geschonken door Julie Hornby, het hoofd van de Respite Unit die onze aanwezigheid zeer waardeert. De dagen vliegen zo om, nog twee dagen bij deze geweldige organisatie. Er volop van genieten, mooie dingen achterlaten en verrijkt onze weg vervolgen met de mensen en het mooie werk van Hillcrest Aids Centre in ons hart.

Aad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten