maandag 7 augustus 2017

Eerste indruk Hillcrest

Na een goede nachtrust, ontbijten we om 8 uur. Ontbijt is super! Daarna vertrekken we met het busje waar onze chauffeur Linda ons naar het Hillcrest Aids Centre brengt. Daar wacht ons een hartelijk ontvangst door directeur Candace, die ons het één en ander uitlegt over het centrum. Daarna een introductie door John en rondleiding over het centrum. Zeer indrukwekkend.

Voor de lunch weet Aad een prima locatie. We genieten van een heerlijke bobotiepannenkoek samen met het team van Hillcrest. We hebben een prachtig uitzicht over de vallei van duizend heuvels. Wat is dit genieten.

Zoveel indrukken hadden we bij het bezoek aan de naaiklas van de grannies. We werden verwelkomd door zingende en dansende grannies. Wat een vreugde straalden ze uit. Er werd ons uitgelegd hoe het ontstaan is en dat ze er heel veel leren over hoe de naaimachine werkt en schitterende dingen maken. Zo verdien de grannies er ook nog wat geld mee. Het is een prachtig project. We zaten allemaal aandachtig te luisteren, wat ze allemaal te vertellen hadden. We mochten ook vragen stellen. Na afloop kregen we nog een hartelijk afscheid weer met dans, zang en werden we allemaal een beetje geknuffeld. Ze hadden het wel op mij voorzien en zagen dat ik ook wel een grannie was en ben.

Toen reden we door een prachtige omgeving naar de vallei. Zagen veel schoolkinderen in uniformen lopen. Veel kleine wat armoedige huisjes en ook wel wat rijkere woningen. Op het eind werd de weg onverhard en hobbelden we verder tot het einde, waar we een prachtig uitzicht hadden. Er werd veel gefotografeerd en gefilmd. Na zo'n fantastische dag zijn we dat weer terug bij onze kamers in Vuleka. Wat een enorme indruk heeft dit op mij gemaakt.


Om 18 uur gaan we aan tafel voor het diner, het wordt dan al donker.

Rina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten